Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenschappen

Categorie

Prunus avium 'Hedelfinger' Kerselaar 'Hedelfinger'

8/10 DT BW
€ 22,53
vanaf 1 st. € 22,53
vanaf 10 st. € 21,40
vanaf 50 st. € 20,28
Tijdelijk niet beschikbaar
8/10 HS BW
€ 34,98
vanaf 1 st. € 34,98
vanaf 10 st. € 33,23
vanaf 50 st. € 31,48
Tijdelijk niet beschikbaar
10/12 HS BW
€ 46,11
vanaf 1 st. € 46,11
vanaf 10 st. € 43,81
vanaf 50 st. € 41,50
Tijdelijk niet beschikbaar
12/14 HS DRKL
€ 103,09
vanaf 1 st. € 103,09
vanaf 10 st. € 97,93
vanaf 50 st. € 92,78
Tijdelijk niet beschikbaar
14/16 HS DRKL
€ 138,07
vanaf 1 st. € 138,07
Tijdelijk niet beschikbaar
16/18 HS DRKL
€ 190,80
vanaf 1 st. € 190,80
Tijdelijk niet beschikbaar
18/20 HS DRKL
€ 261,82
vanaf 1 st. € 261,82
Tijdelijk niet beschikbaar
ST BW
€ 13,52
vanaf 1 st. € 13,52
vanaf 10 st. € 12,84
vanaf 50 st. € 12,17
Tijdelijk niet beschikbaar

Onze webshop is een assortimentslijst, geen voorraadlijst.

Prunus avium 'Hedelfinger' is een bekende cultivar van de zoete kers (Prunus avium) en staat bekend om zijn grote, sappige kersen.

'Hedelfinger' produceert grote, hartvormige kersen met een glanzende, donkerrode tot bijna zwarte schil wanneer ze volledig rijp zijn. De vruchten hebben een aantrekkelijke uitstraling en zijn uniform van grootte.

De kersen van 'Hedelfinger' hebben een heerlijke, zoete smaak en een sappige textuur. Ze worden vaak gewaardeerd vanwege hun uitstekende smaakprofiel, waardoor ze geschikt zijn voor vers gebruik, maar ook voor het maken van jams en andere culinaire toepassingen.

De rijping van 'Hedelfinger' vindt plaats in de tweede helft van het kersenseizoen. Het is een relatief laat rijpende variëteit, wat betekent dat de oogstperiode later in de zomer plaatsvindt.

De boom heeft een opgaande groeiwijze en ontwikkelt een dicht bladerdak. De bladeren zijn ovaalvormig en hebben een diepgroene kleur.

Terwijl sommige kersenbomen zelfbestuivend zijn, kan het hebben van andere bestuivende bomen in de buurt de opbrengst verbeteren. In het geval van 'Hedelfinger' is bestuiving door bijen of andere bestuivende kersenbomen gunstig.

'Hedelfinger'-kersen worden vaak vers gegeten vanwege hun uitstekende smaak, maar ze kunnen ook worden gebruikt bij het maken van jam, gebak en andere culinaire creaties.