Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenschappen

Categorie

Prunus avium 'Bigarreau Burlat' Kerselaar 'Bigarreau Burlat'

8/10 DT BW
€ 22,53
vanaf 1 st. € 22,53
vanaf 10 st. € 21,40
vanaf 50 st. € 20,28
Tijdelijk niet beschikbaar
8/10 HS BW
€ 34,98
vanaf 1 st. € 34,98
vanaf 10 st. € 33,23
vanaf 50 st. € 31,48
Tijdelijk niet beschikbaar
10/12 HS BW
€ 46,11
vanaf 1 st. € 46,11
vanaf 10 st. € 43,81
vanaf 50 st. € 41,50
Tijdelijk niet beschikbaar
12/14 HS DRKL
€ 103,09
vanaf 1 st. € 103,09
vanaf 10 st. € 97,93
vanaf 50 st. € 92,78
Tijdelijk niet beschikbaar
14/16 HS DRKL
€ 138,07
vanaf 1 st. € 138,07
Tijdelijk niet beschikbaar
16/18 HS DRKL
€ 190,80
vanaf 1 st. € 190,80
Tijdelijk niet beschikbaar
18/20 HS DRKL
€ 261,82
vanaf 1 st. € 261,82
Tijdelijk niet beschikbaar
ST BW
€ 13,52
vanaf 1 st. € 13,52
vanaf 10 st. € 12,84
vanaf 50 st. € 12,17
Tijdelijk niet beschikbaar

Onze webshop is een assortimentslijst, geen voorraadlijst.

Prunus avium 'Bigarreau Burlat' is een cultivar van de zoete kers (Prunus avium), een fruitboomsoort die bekend staat om zijn sappige en zoete kersen.

'Bigarreau Burlat' produceert grote, stevige kersen met een glanzende, roodbruine schil. De vruchten hebben een ronde tot hartvormige vorm en zijn over het algemeen uniform van grootte.

De kersen van deze cultivar hebben een heerlijk zoete smaak, waardoor ze populair zijn als vers gegeten fruit. Ze zijn sappig en hebben een aangename textuur.

'Bigarreau Burlat' staat bekend om zijn vroege oogsttijd. De rijping vindt plaats in het late voorjaar tot het vroege zomerseizoen, waardoor het een van de eerste zoete kersensoorten is die beschikbaar zijn.

De boom zelf heeft een opgaande groeiwijze en ontwikkelt een dicht bladerdak. Het blad is ovaalvormig en groen van kleur.

Hoewel sommige kersen zelfbestuivend zijn, kan bestuiving de opbrengst verbeteren. Het wordt aanbevolen om in de buurt andere kersenbomen te hebben voor bestuiving, tenzij er al geschikte bestuivingspartners aanwezig zijn.

De 'Bigarreau Burlat' wordt vaak geteeld voor thuisgebruik en commerciële doeleinden. De kersen kunnen vers worden gegeten, worden verwerkt tot jam of worden gebruikt in diverse culinaire bereidingen.