Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenschappen

Categorie
Grondsoort
humus/normaal
Licht
zon
Grondwater
normaal
Bloeitijd
November
Bloeikleur
wit
Bladhoudend
Nee
Blad
bladverliezend

Mespilus germanica Mispel

8/10 DT BW
€ 34,19
vanaf 1 st. € 34,19
vanaf 10 st. € 32,48
vanaf 50 st. € 30,77
Tijdelijk niet beschikbaar
8/10 HS BW
€ 50,88
vanaf 1 st. € 50,88
vanaf 10 st. € 48,34
vanaf 50 st. € 45,79
Tijdelijk niet beschikbaar
10/12 HS BW
€ 65,99
vanaf 1 st. € 65,99
vanaf 10 st. € 62,69
vanaf 50 st. € 59,39
Tijdelijk niet beschikbaar
12/14 HS DRKL
€ 135,15
vanaf 1 st. € 135,15
Tijdelijk niet beschikbaar
14/16 HS DRKL
€ 181,00
vanaf 1 st. € 181,00
Tijdelijk niet beschikbaar
16/18 HS DRKL
€ 238,24
vanaf 1 st. € 238,24
Tijdelijk niet beschikbaar
ST BW
€ 19,08
vanaf 1 st. € 19,08
vanaf 10 st. € 18,13
vanaf 50 st. € 17,17
Tijdelijk niet beschikbaar
175/200 MSTR DRKL
€ 192,92
200/250 MSTR DRKL
€ 299,77
250/300 MSTR DRKL
€ 415,52

Onze webshop is een assortimentslijst, geen voorraadlijst.

Mespilus germanica, ook bekend als de mispel, is een vruchtdragende boom of struik die behoort tot de rozenfamilie (Rosaceae).

De mispel is een bladverliezende plant die meestal groeit als een kleine boom of grote struik. De bladeren zijn donkergroen, ovaal van vorm en hebben een licht behaarde textuur.

In het voorjaar produceert de mispel opvallende, witte tot lichtroze bloemen. Deze bloemen hebben meestal een aangename geur.

De vruchten van de mispel zijn uniek van vorm en hebben de neiging om ovaal of peervormig te zijn. Ze hebben een bruine tot goudbruine schil en blijven hard, zelfs nadat ze volledig zijn gerijpt. De vruchten worden zachter en ontwikkelen een zoete smaak na een vorstperiode of enkele weken opslag.

De smaak van de mispel is zoet en heeft soms een lichte kruidigheid. Hoewel de vruchten hard lijken als ze vers worden geplukt, moeten ze eerst "geblet" worden, wat betekent dat ze een tijdje moeten worden bewaard om zacht en eetbaar te worden.

Mespilus germanica wordt meestal geoogst in de late herfst, nadat de vruchten hun natuurlijke blettingproces hebben ondergaan.

Traditioneel worden mispels vers gegeten nadat ze zijn geblet, maar ze kunnen ook worden gebruikt in jam, gelei of zelfs worden toegevoegd aan gerechten.

Mispelbomen gedijen goed op goed doorlatende bodems en hebben over het algemeen een voorkeur voor zonnige tot halfschaduwrijke locaties.

Naast hun eetbare vruchten hebben mispelbomen ook sierwaarde vanwege hun bloemen en het unieke uiterlijk van de vruchten.

Mespilus germanica is een interessante fruitsoort met een boeiende geschiedenis en wordt gewaardeerd om zijn unieke smaak en veelzijdige toepassingen.