Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenschappen

Categorie

Prunus avium 'Bigarreau Napoleon' Kerselaar 'Bigarreau Napoleon'

8/10 DT BW
€ 22,53
vanaf 1 st. € 22,53
vanaf 10 st. € 21,40
vanaf 50 st. € 20,28
Tijdelijk niet beschikbaar
8/10 HS BW
€ 34,98
vanaf 1 st. € 34,98
vanaf 10 st. € 33,23
vanaf 50 st. € 31,48
Tijdelijk niet beschikbaar
10/12 HS BW
€ 46,11
vanaf 1 st. € 46,11
vanaf 10 st. € 43,81
vanaf 50 st. € 41,50
Tijdelijk niet beschikbaar
12/14 HS DRKL
€ 103,09
vanaf 1 st. € 103,09
vanaf 10 st. € 97,93
vanaf 50 st. € 92,78
Tijdelijk niet beschikbaar
14/16 HS DRKL
€ 138,07
vanaf 1 st. € 138,07
Tijdelijk niet beschikbaar
16/18 HS DRKL
€ 190,80
vanaf 1 st. € 190,80
Tijdelijk niet beschikbaar
18/20 HS DRKL
€ 261,82
vanaf 1 st. € 261,82
Tijdelijk niet beschikbaar
ST BW
€ 13,52
vanaf 1 st. € 13,52
vanaf 10 st. € 12,84
vanaf 50 st. € 12,17
Tijdelijk niet beschikbaar

Onze webshop is een assortimentslijst, geen voorraadlijst.

Prunus avium 'Bigarreau Napoleon', ook bekend als de Napoleon-kers, is een cultivar van de zoete kers (Prunus avium).

'Bigarreau Napoleon' produceert grote en stevige kersen met een aantrekkelijke, glanzende rood-gele tot oranje-rode schil. De vruchten hebben meestal een hartvormige tot ronde structuur en zijn uniform van grootte.

De kersen van deze cultivar hebben een heerlijk zoete en milde smaak, waardoor ze populair zijn voor vers gebruik. Ze zijn sappig en hebben een aangename textuur.

De oogstperiode van 'Bigarreau Napoleon' bevindt zich doorgaans in het midden tot laat in het kersenseizoen, waardoor het een iets latere variëteit is in vergelijking met sommige andere zoete kersen.

De boom heeft een opgaande groeiwijze en ontwikkelt een dicht bladerdak. De bladeren zijn ovaalvormig en groen van kleur.

Hoewel sommige kersen zelfbestuivend zijn, kan het hebben van andere kersenbomen in de buurt de opbrengst verbeteren. Het is raadzaam om te zorgen voor geschikte bestuivingspartners, tenzij deze al aanwezig zijn.

'Bigarreau Napoleon' wordt veel geteeld voor zowel huishoudelijk als commercieel gebruik. De kersen kunnen vers worden geconsumeerd, worden verwerkt tot jam of worden gebruikt in verschillende culinaire bereidingen.